Február 10-től Könyvtári Cserepont szolgáltatást indít a FSZEK


1 perc elolvasni
09 Feb
09Feb

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK), tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre, 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít, melyeket a két pesterzsébeti fiókkönyvtárban is igénybe lehet venni.

A Könyvtári Cserepontokon a jogszabályi előírások miatt (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) a könyvtárba való belépés nélkül – ajtón vagy ablakon keresztül, az utcán történő várakozással – lehetséges a kölcsönzés. Kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként február 8-tól átmenetileg ingyenessé tette az előjegyzést.

A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és tartozások rendezése is biztosított. A Könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett 13.865 könyvújdonsággal is várja olvasóit.
A Cserepontok február 10-től normál nyitvatartási időben kölcsönöznek, azzal, hogy a kijárási tilalomra tekintettel minden bibliotéka 18 órakor bezár. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező a távolságtartás, illetve maszk viselése.

A Könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A FSZEK két pesterzsébeti Cserepontjának nyitvatartása:

Pesterzsébeti Könyvtár - Budapest, XX. Bíró M. u. 7.
H, Cs: 9:00-16:00Sze,
P: 13:00-18:00
Szo: 9:00-13:00

Vécsey lakótelepi Könyvtár - Budapest, XX. Pacsirta u. 157/b.    
H, Sze, P: 13:00-18:00


Forrás: pesterzsebet.hu