1 perc elolvasni
24 Feb
24Feb

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapest 20. kerületében önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felmérés az alábbi témaköröket érinti:

  • Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – 2022-ben folyamatos, havi rendszerességű
  • Lakosság utazási szokásai – 2022. április, július, október, 2023. január hónapokban, negyedévente
  • Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználata – 2022. április-június
  • Háztartási Költségvetési és Életkörülmények – 2022. február-április
  • Életkörülmény Adatfelvétel – 2022. áprilisától folyamatos, havi rendszerességű

A felmérés módja:

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel adatszolgáltatóinknak felajánljuk a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérjük, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

Munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen lehet további felvilágosítást kérni.

További információk: a www.ksh.hu internetes oldalon találhatók.

plakat_HKEF_2022_04

plakat_MEF_2022_05


Forrás: pesterzsebet.hu