1 perc elolvasni
23 Apr
23Apr

A Cseresznyevirág Alapítvány szervezésében idén folytatódik a komposztáló program a kerületben. A projekt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának, a Soroksári Önkormányzat, valamint a Pesterzsébeti Önkormányzat támogatásával valósul meg. 

A hulladék megelőzés és újrahasznosítás egyik legjobb módja a komposztálás, amely során a  háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon lebomlanak. Ezáltal a növények számára igen értékes nyersanyag keletkezik, a humusz, vagy más néven komposzt. Ez egy ásványi anyagokban  gazdag, sötétbarna, földszerű anyag, kiváló adalékanyagként használható fel cserepes növények  átültetése során, vagy kerti növények tápanyagellátásának biztosítására. 

A komposztálási programba 160 háztartást vonunk be Soroksár és Pesterzsébet területéről, akik  számára háztartásonként 1 db komposztáló ládát biztosítunk térítésmentesen.  

A programra már lehet jelentkezni, a komposztládákhoz egy tájékoztató előadás keretében lehet  hozzájutni.  

Az előadás időpontjai: 

Soroksáron: 2022.05.07.
(szombat) 11.00 h és 12.00h (az előadás ingyenes) 
Helyszín: Táncsics Mihály
Művelődési Központ, Soroksár

Pesterzsébeten:  2022.05.07.
(szombat) 13.00 h és 14.00h (az előadás ingyenes)
Helyszín: Csili Művelődési
Központ, Pesterzsébet

Amennyiben szeretne komposztáló ládát igényelni, kérjük, hogy az alábbi email címen lehet regisztrálni, pontos név és lakcím megadásával: 

cseresznyealap@gmail.com 

További információ : Dr. Kozma Lászlóné, elnök (+36 70/883-8384 ) , Cseresznyevirág Alapítvány


Forrás: pesterzsebet.hu