1 perc elolvasni
09 Aug
09Aug

A rezsicsökkentési részletszabályok (217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet) tisztázták, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek miként vehetik igénybe a kedvezményes tarifákat. Ehhez az MVM Next honlapján lévő nyilatkozatokat kell beküldeniük augusztus 15-ig.  

A lakossági fogyasztónak minősülő társasházaknak és lakásszövetkezeteknek földgáz vonatkozásában a rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes mennyisége a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások számának szorzata alapján határozható meg. 

Ezen többletmennyiség igénybevételéhez a társasházaknak, illetve lakásszövetkezetnek az MVM Next honlapján elektronikus formában nyilatkozniuk kell mérési pontonként a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások és az épületben lévő önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek számáról.

Amennyiben az elektronikus nyilatkozat 2022. augusztus 15-ig beérkezik a kedvezményes mennyiséget 2022. augusztus 1-től kell figyelembe venni. Ezt követően a kedvezményes mennyiség a nyilatkozat benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazható.

A társasházi áram nyilatkozat ITT érhető el

A társasházi földgáz nyilatkozat ITT érhető el 


Forrás: tht.hu