1 perc elolvasni
01 Sep
01Sep

TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség álláspontja szerint a pusztán adminisztratív teher csökkentési céllal történő jogszabály módosítási javaslat  jelentős mértékben rontaná az épületek tűzbiztonságát,már rövid távon negatívan hatna azok tűzvédelmi helyzetére, valamint ellentétes lenne a tulajdonosi, tulajdonostársi, munkavállalói, az épület használói, illetve a szomszéd ingatlanok tulajdonosi érdekeivel. Az egyik legnagyobb probléma továbbá, hogy megnehezítené vagy ellehetetlenítené a hatékony tűzoltói beavatkozást! 

A kormany.hu-n társadalmi egyeztetésre közzétettek egy saláta törvénytervezetet, melynek témája az Állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezet.

A tervezet az alábbi linken érhető el: https://kormany.hu/dokumentumtar/allam-mukodesenek-tovabbi-egyszerusitesevel-osszefuggo-torvenytervezet

A törvénytervezet jelentős mértékben átalakítaná a Tűzvédelmi Szabályzat készítésének és alkalmazásának eddig megszokott rendjét, valamit radikálisan módosítaná a tűzvédelmi oktatás rendszerét is.A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség szakmai állásfoglalást és javaslatot készített annak érdekében, hogy csak széleskörű szakmai egyeztetést és kockázatelemzést követően kerüljön sor a törvény kormányzati szándéknak megfelelő módosítására. Természetesen ez csak a kapcsolódó egyéb jogszabályok módosításával összhangban történhet meg - és ahogy eddig is minden esetben - a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség most is minden szakmai támogatást megad annak érdekében, hogy egy jobb, hatékonyabb, a gyorsan változó alkalmazási környezetbe megfelelően illeszkedő tűzvédelmi jogi szabályozási háttér jöjjön létre.

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Magyarország legnagyobb közel 30 éve működő szakmai szervezete, amelynek tagjai a tűzvédelem teljes területét lefedik. Átfogó képpel és ismeretekkel rendelkezünk a szakterületünket érintően, látjuk annak hibáit, hiányosságait is adott esetben, de tisztában vagyunk a kockázatokkal is.

A TSZVSZ állásfoglalását és annak indoklását itt megtekintheti 


Forrás: tht.hu