3 perc elolvasni
01 Jul
01Jul

A klímás fűtés nemcsak pénztárcabarát, de komfortos is - olvashatjuk a Daikin honlapján. A Daikin márka 100 éves jubileuma alkalmából "100 év - 100 boldog család" néven lakossági pályázatot hirdet - különböző mértékű Daikin által nyújtott támogatással járó - Daikin lakossági klímaberendezésekre és azok telepítésére. A pályázat célja, hogy a Daikin klímaberendezések telepítésével minél nagyobb, kWh-ban mért energiahatékonysági korszerűsítés valósuljon meg a nyertes ingatlanokban. A sikeres pályázóknak a Daikin biztosítja a készüléket és a telepítést is, a támogatás mértéke pedig a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás alapján kerül meghatározásra. 

Az új készülékeket ősszel, de legkésőbb december 15-ig telepítik és üzemelik be a nyertes pályázóknál. A pályázati kiírás részleteit és elérhetőségét a cikkünkben találhatja.

A pályázat szervezője:
Daikin Hungary Kft. (székhely: 1117 Budapest, Alíz utca 3; cégjegyzékszám: 01-09-076710)

A pályázat koordinációját végzi:
Daikin Márkabolt (1133 Budapest, Váci út 80.)

A pályázat tartalma:
Energiahatékonysági és fűtéskorszerűsítési célú lakossági pályázat

A pályázat időtartama:
2024. június 28 - augusztus 31.

A pályázatokat a határidő lejárta utána 10 munkanapon belül bírálják el, legkésőbb 2024. szeptember 13-ig.

Daikin a pályázat keretében Daikin légkondicionáló berendezéseket biztosít telepítéssel együtt kedvezményes megvásárlásra a pályázati weboldalon jelentkező pályázók számára az alábbiak szerint. Az összes pályázat egy  kalkulátoron keresztül érkezik be a Daikinhoz, és az egységes standard-ek alapján mért meglévő energiafogyasztást hasonlítja egy esetleges klímás fűtés energiafogyasztásához ugyanabban az ingatlanban.

Az első 10 pályázó részére, aki a kalkulátorban elért legnagyobb mértékű energiamegtakarítást tudja felmutatni ingatlanonként fix 100% támogatással, azaz ingyenesen minimum Comfora vagy magasabb kategóriájú klímaberendezések átadása, telepítéssel együtt.
A sorrendben következő 90 pályázó részére, aki a legnagyobb mértékű energiamegtakarítást tudja felmutatni ingatlanonként fix 50% támogatással, minimum Comfora kategóriájú klímaberendezések átadása, telepítéssel együtt.

A pályázatban részvételre jogosultak:
a. magyarországi adószámmal és bejelentett lakcímmel rendelkező természetes magánszemélyek
b. ha az ingatlan alapterülete maximum 150 nm, fűtött helyiségek száma maximum 4
c. az ingatlan a pályázó saját tulajdonában kell, hogy legyen, és az ingatlan címének egyeznie kell a pályázó lakcímkártyáján szereplő adatokkal (azaz az ingatlan a pályázó állandó lakcíme) valamint az ingatlan per- és adóhátralékmentes legyen.
d. legyenek adottak a klíma telepítés minimális feltételei, azaz:
i. minimum 1*32 Amper
ii. megfelelő állapotú villamos hálózat (minimum réz kábelek)
iii. ha társasházi alkalmazásról van szó, a kültéri légkondicionáló egység legyen elhelyezhető (ne ütközzön városi/ társasházi szabályba)
iv. legyen megfelelő csövezési távolság a kültéri és beltéri egység között
v. a villamosenergia szolgáltatójánál ne legyen elmaradás a befizetésekben
vi. nem kártyás / feltöltős villanyóra (H-tarifás mérőóra nem feltétel, de a fűtési szezonban előnyös a fogyasztás elszámolásakor klímával történő fűtés esetén).

FONTOS:

- a pályázattal a fűtéskorszerűsítés és a fűtési energiamegtakarítás kimutatása a cél

- Otthonfelújítási támogatással párhuzamosan nem lehet rá pályázni (a két pályázat időben eltérő hosszúságú, és mindkét helyen nyilatkozni kell arról, hogy az energiamegtakarítás azzal az intézkedéssel valósul meg)

- az aktuális ajánlott bruttó fogyasztói árakat a Comfora klímákra (beltéri+kültéri) és a Multi-szettekre a Részvételi feltételek mellékletében, az utolsó oldalon tüntették fel

- a szobák méretétől függ, hogy mekkora teljesítményű készüléket javasol a Daikin, a telepítésre pontosabb árat pedig a helyszíni felmérés után fognak tudni küldeni a Daikin kollégái

- a telepítés a nyertes pályázóval kötött szerződés dátumától számított 45 napon belül, de legkésőbb 2024. december 15-ig megtörténik.


Forrás: tht.hu