3 perc elolvasni
10 Aug
10Aug

2022. évben 16. alkalommal rendeznek Magyarország területén teljes körű népszámlálást, melynek célja, hogy pontos és részletes képet nyújtson országunk népességének nagyságáról,  demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és  lakáskörülményeiről. Ezen információk szükségesek a lakosság életét befolyásoló gazdasági,  társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományok  kutatásokhoz. 

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három  időszakra tagolódik: 

1. időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési  időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan  tölthetik, ki a népszámlálási kérdőíveket;

2. időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi  terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a  számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető; 

3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási  időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására  kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették  adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt  személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél (kerületi  jegyző), akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is. 

A 2022. október 17. – 2022. november 20. napjáig tartó 2. időszakban az eljárás a  számlálóbiztosok igénybevételével történik. 

Budapest XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata számlálóbiztosi pozícióra – az alábbi  feltételeknek megfelelő – önkénteseket keres: 

 • legalább középfokú végzettség,  
 • magabiztos alapvető számítógépes ismeretek (tablet kezeléséhez), 
 • jó fellépés, beszédkészség, kapcsolatteremtő képesség,  
 • konfliktuskezelő készség, motiváltság, precizitás, 
 • megfelelő helyismeret, 
 • titoktartás, 
 • vállalja a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátítását és a vizsgázást, 
 • a felkészüléshez rendelkezik saját eszközzel (PC, laptop, tablet) és internetelérés, 
 • a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail címmel.

Elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő, egyéni felkészülést követően tett sikeres vizsga után történik meg a szerződéskötés a feladat ellátására. 

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15. 

A számlálóbiztosok feladatai: 

A számlálóbiztosok feladata a körzetük bejárása, a körzethez tartozó, az internetes önkitöltési  időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint  a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele. Munkájukat közvetlenül a népszámlálási  felülvizsgáló irányítja és felügyeliaki a Hivatal munkatársa. A számlálóbiztos áll közvetlen  kapcsolatban az adatszolgáltatókkal.

Amennyiben úgy érzi, hogy a felsorolt feltételeknek megfelel és számlálóbiztosnak jelentkezne,  kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot személyesen adja le a Pesterzsébeti Polgármesteri  Hivatal I. emelet 70. sz. szobájábanvagy küldje meg a megadott e-mail címek egyikére. 

Kollégáink elérhetőségei: 

 • Subicz István – 289-2583 vagy 283-0640/2702 mellék
  subicz.istvan@pesterzsebet.hu 
 • Gasztonyi Ildikó – 289-2583 vagy 283-0640/2701 mellék,
  gasztonyi.ildiko@pesterzsebet.hu

Kapcsolódó dokumentumok:


Forrás: pesterzsebet.hu