1 perc elolvasni
28 Jun
28Jun

Egyre gyakrabban láthatók a lakótelepi épületek között vagy társasházak belső udvarán virágok, gyümölcsfák, magas ágyások, szaporodnak a grillező, piknikező helyek is. Aki hobbiként szabadidős tevékenységként gondol ezek gondozására, használatára az örömforrást lát benne, de tisztában kell lennie azzal, hogy osztatlan közös területet vagy közterületet használ.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában elhangzó riport alanyai lelkesen beszéltek arról, hogy milyen zöldségeket, gyümölcsöket szüreteltek és milyen programokat szerveztek.

Örömmel hallgatta a pozitív példákat a műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke, de az ünneprontás szándéka nélkül felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a konstrukciók egészen addig működnek megfelelően, amíg a tulajdonosok között egyetértés van.

De könnyen előfordulhat az, hogy valaki nem szimpatizál azzal, hogy az ablaka alatt valaki állandóan szorgoskodik és az is felmerülhet kérdésként, hogy a közösség által fizetett vízzel locsolt termésből részesülhetnek-e a többiek, természetben vagy bérleti díj formájában.
Vagy az, hogy elkeríthet-e valaki területet magának a közösből, s mi van akkor, ha megbetegszik vagy megunja a munkát és elgazosodik a terület. Az sem ismeretlen probléma, hogy a közös grillezést és a vele járó füstöt és hangoskodást csak azok élvezik, akik jelen vannak, a többiek inkább szenvednek tőle.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (június 22.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-06-22_09-05-00&enddate=2021-06-22_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

Személyesen is kérdezhet dr. Bék Ágnestől a THT-TTOE konferenciasorozat állomásain, melyek közül itt kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső várost:
https://www.tht.hu/index.php?mid=konferencia


Forrás: tht.hu