1 perc elolvasni
12 Oct
12Oct

Akik egyszerre több számlát is kapnak, azok 2022. december 15-ig halasztva, vagy akár részletekben is fizethetnek, kamatmentesen. A halasztott fizetést nem kell külön igényelni, minden ügyfél számára automatikusan elérhető. 

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. tájékoztatása szerint az új szabályok szerint készült számlák kiállítása 2022. augusztusában kezdődött meg, és bár a szolgáltató azóta közel 11 millió számlát küldött ki, vannak olyan lakossági ügyfelek, akik egyszerre több számlát is fognak kapni, ezeknek a fizetési határideje pedig lehet azonos. Mivel ez jelentős anyagi teherrel járhat, az ügyfeleknek lehetőségük lesz halasztva rendezni ezeket, a határidő 2022. december 15. Ezen túlmenően kamatmentes részletfizetés is igényelhető, ami azoknak lehet segítség, akik az említett határidőig sem tudják kifizetni a számlákat.

Ebben a hónapban egyébként megkezdődik a számlák kiküldése a társasházak és a nagycsaládos ügyfelek részére, valamint azoknak a többgenerációs családi házaknak, akik jogosultak a többletkedvezményre. A vállalat arról is tájékoztatott, hogy a rezsicsökkentett ár a földgáz esetében azon családi fogyasztói közösségek számára is biztosítva van, akik legfeljebb négy lakásos családi házban élnek, de egy közös gázórájuk van. A kedvezmény ettől a hónaptól igényelhető, a folyamathoz hatósági bizonyítványt kell igényelni az adott település jegyzőjétől.


Forrás: tht.hu

Kép forrása: Magyar Hírlap