1 perc elolvasni
17 May
17May

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának Levegő- és Zajvédelmi Osztálya a levegő védelméről szóló 306/2021. (XII.23.) Kormányrendelet 14.§ (1) bekezdése alapján elkészítette a Budapest és környéke légszennyezettségi agglomerációra vonatkozó, a levegő minőségének javítását célzó intézkedési tervet, amelynek végrehajtásával a légszennyezettségi határértékek betartása a lehető legrövidebb időn belül biztosítható azokon a területeken, amelyek esetében a levegő kén-dioxid, nitrogén-dioxid, PM10, PM2,5, ólom, benzol vagy szén-monoxid szintje az éves levegőminőség értékelés alapján meghaladja a határértékeket.

Az Intézkedési Terv felülvizsgálata jelenleg folyamatban van, amelynek célja annak kiegészítése a 2020. és 2021. évek levegőminőségi adataival, illetve új intézkedések meghatározása a jövőre nézve, azon települések vonatkozásában, amelyek a Budapest és környéke légszennyezettségi agglomerációba tartoznak.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jOv7ZTsve0WM5FeU6z78TNkX0_kzlr1Br2RYeXrlb2NURE9GNUpaNjRONElDMzFSS00wUkJTNU81Qy4u

vagy

Lakossági kérdőív 2022 (office.com)

A kérdőív a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján, illetve Facebook oldalán is elérhetőek.

A kérdőív lezárását követően egy első körös adatfeldolgozás készül, melyet publikálásra kerül a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján.

Tekintettel, hogy a Levegőminőségterv készítési kötelezettség 2026. december 31-ig tart, így még további 4 alkalommal kerül sor a lakossági kérdőív visszamérésre. 


Forrás: pesterzsebet.hu