1 perc elolvasni
27 Apr
27Apr

A városi társasházban élők is vágynak a zöldre, a kertre, a természetre. Sokan örülnek, ha a társasházhoz, ahol élnek, közös belső kert is tartozik. Vannak, akik veteményest, magas ágyást komposztálót terveznek, vagy már használnak, a tulajdonostársak megkérdezése nélkül. Hogyan kezdhetünk ilyen tevékenységekbe, hogy ne feszültség, hanem örömforrás legyen a lakóközösség számára. 

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi szakértője, dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete elnöke a felvezető riportban elhangzott pozitív esetek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy sehol sem előzte meg a tevékenységet közgyűlési határozat, pedig a közös területeket e nélkül nem lehet jogszerűen birtokba venni.

Egy szimpatikusnak tűnő kezdeményezésnél is előfordulhat, hogy nem nyeri el a többség támogatását, s ilyenkor egymásnak feszülnek a szekértáborok, megrontva az emberi kapcsolatokat. A műsorból kiderül, mit kell tenni annak érdekében, hogy ezek a helyzetek elkerülhetők legyenek, s az is világos legyen, hogy egy konyhakert esetében kié a munka és kié a termés.

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (április 19.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-04-19_09-05-00&enddate=2022-04-19_11-10-00&ch=mr1 


Forrás: tht.hu