1 perc elolvasni
28 Sep
28Sep

Örökzöld témát boncolgattak a Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában, amikor arra próbáltak választ adni, hogy milyen módszereket alkalmaznak a társasházak a vízfogyasztás igazságos elosztása érdekében. 

Az ugyanis köztudott, hogy a társasház főmérőjén és a lakásokban található almérők összességén mért vízfogyasztás a legritkább esetben egyezik és ennek számtalan oka lehet. A szándékos vízlopástól a földben futó vezetékek szivárgásán át a hibás mérőóráig sok minden előfordulhat. A felderítés azonban nem egyszerű, s a költsége is lehet tetemes, ezért a tulajdonosok általában csak akkor foglalkoznak vele, amikor már irritáló, hogy esetleg más fogyasztása után fizetnek.

A legrejtélyesebb a helyzet akkor, amikor minden lakásban hitelesített vízmérő van, mégis kénytelenek „maradék vízzel" számolni az ott lakók. Többek között ennek a helyzetnek a kezelésére is kitért a rovat állandó társasházi szakértője dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (szeptember 21.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-09-21_09-05-00&enddate=2021-09-21_11-10-00&ch=mr1 


Forrás: tht.hu