1 perc elolvasni
06 Jan
06Jan

Pesterzsébet Önkormányzata 2023. évben kedvezményesen - a műtéti költség 70 százalékának átvállalásával - biztosítja kutyák és macskák ivartalanítását. A program célja a kóbor állatok számának csökkentése és a felesleges szaporulat visszaszorítása érdekében ösztönözni az állattartókat az ivartalanítás elvégeztetésére és egyben felhívni az állattartók figyelmét a felelős állattartásra.

A háztartásonként, évente legfeljebb két állatot - egy ebet és egy macskát - érintő programban XX. kerületi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel, illetve XX. kerületi önkormányzati bérleményben élő, bérleti szerződéssel rendelkező polgárok kisállatai vehetnek részt. Feltétel továbbá, hogy az érintett állattartók az igénybejelentést megelőzően legalább 60 nappal már lakóhelyet, tartózkodási helyet létesítettek, bérleti szerződést kötöttek és nyilatkozatuk alapján az adott címen életvitelszerűen tartózkodnak.

A támogatható igények teljesítése a beérkezés sorrendjében, folyamatosan történik, a rendelkezésre álló keret kimerüléséig. 

Jelentkezni az erre a célra rendelkezésre álló jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával lehet. A jelentkezési lap 2023. január 25-től átvehető a Polgármesteri Hivatal portáján, valamint letölthető az Önkormányzat honlapjáról.

A kitöltött jelentkezési lapot a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. félemelet 44. iroda) a +36 1 283 0650-es telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban, személyesen lehet leadni.

Jelentkezés: 2023. január 25-től folyamatosan.

A támogatható igény bejelentése esetén az ivartalanítási műtét a programban résztvevő állatorvosnál vehető igénybe. A műtét költségének 30 százalékát a műtétet végző állatorvosnál kell megfizetni.

Részletes tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1., telefon: +36 1 289 2544) az állatvédelmi ügyintézőnél kérhető.


Budapest XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata