1 perc elolvasni
03 Sep
03Sep

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, legutóbb egy hallgatói kérdés alapján foglalkozott az olyan helyzetekkel, amikor a hátrányos helyzetbe kerülő tulajdonosok, a közös képviselőtől várják a megoldást, de hiába, mert arra a törvény nem ad lehetőséget. 

Ezek a problémák a legtöbb esetben a lakásbérlők által okozott kellemetlenségek elhárításával kapcsolatosak, de ilyenkor nehéz bármit tenni, ha azt sem lehet tudni, hogy kik a károkozók, rendbontók.

A tulajdonos ugyan most is jelezheti a közös képviselő felé, hogy kiadta a lakását és mik a bérlő elérhetőségei, de ezt csak nagyon kevesek teszik meg. Azok, akik nem szándékoznak adót fizetni a kiadás után ráadásul ellenérdekeltek is abban, hogy bárki tudjon arról, hogy a bérbeadás megtörtént.

Ők jellemzően fel sem mérik, hogy nem csak a szomszédjaiknak okozhatnak ezzel kellemetlenséget, de magukat is hátrányos helyzetbe hozhatják, hiszen az ilyen bérlők azok, akik tartozásokat felhalmozva állnak tovább. 

Meddig mehet el a közös képviselő jogszerűen az ilyen helyzetek kezelésében és mi segítene abban, hogy valóban hatékonyan tudja segíteni a tulajdonosközösség érdekeit? Ezekre a kérdésekre már dr. Bék Ágnestől a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnökétől kaptak választ a hallgatók.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (augusztus 31.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-08-31_09-05-00&enddate=2021-08-31_11-10-00&ch=mr1 


Forrás: tht.hu