1 perc elolvasni
01 Mar
01Mar

Március 1-től Pesterzsébet három körzetében a keddi, szerdai, illetve csütörtöki napokon szállítja el az FKF Zrt. a kerti zöldhulladékot a családi házas övezetekből. 

A szolgáltató a zöldhulladékot kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTŐ ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítja el, amelyek megvásárolhatók az FKF ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, valamint a szolgáltató értékesítő partnereinél. Ezen zsákok szavatossága anyagukból adódóan rövidebb, így a megvásárlást követően mielőbb felhasználandók. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is. A régebben vásárolt, nem lebomló zsákokkal kapcsolatban a www.fkf.hu weboldalon tájékozódhatnak.

A zsákokba kizárólag lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, illetve gyom helyezhető el.

A zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig, vagy az azt megelőző napon kell kihelyezni. A vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve kell a zsákok mellé tenni.

Amennyiben a szolgáltató a zöldhulladékos zsákban háztartási hulladékot, vagy egyéb, nem odavaló anyagot talál, a zsákot nem szállítja el.

Forrás: pesterzsebet.hu