1 perc elolvasni
03 Mar
03Mar

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában valósul meg a Kossuth Lajos utca Jókai Mór utca és Szent Erzsébet tér közötti részének felújítása. Az érintett, 500 méter hosszú szakaszon az útpálya rekonstrukciója mellett átépítik a szegélyeket, a járdákat, valamint a kapubehajtókat is. A gyalogátkelőhelyek szabványos megvilágítása érdekében korszerűsítik a közvilágítást. 

A kivitelezés 2 ütemben, félpályás elkorlátozással zajlik majd, egyirányú autóbusz- és közúti forgalom fenntartása mellett. A Pesterzsébet Városközpont felől érkező buszok a Szent Erzsébet téri megállóhely után a Szent Imre herceg utca – Nagysándor József utca – Jókai Mór utca terelő útvonalon közlekednek majd, nem érintve a Tátra téri megállóhelyet. A Pesterzsébet Városközpont irányába közlekedő buszok a Kossuth Lajos utcán keresztül járnak majd, a megállóhelyeket ideiglenesen áthelyezik.

A beruházás várhatóan június 20-ig tart, a munkák ideje alatt az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Idén még egy nagyobb pesterzsébeti útfelújítást valósít meg a Fővárosi Önkormányzat, a Mártírok útja Határ út és Kossuth Lajos utca közötti, mintegy egy kilométeres szakasza is megújul.


Forrás: pesterzsebet.hu