1 perc elolvasni
08 May
08May

A társasházak régi elöregedett vezetékén előfordulhatnak csőtörések, ha mindez a lakásunkon belül történik roppant kellemetlen tud lenni. A lakást elárasztja a víz és hirtelen az sem tudjuk kihez fordulhatnánk?

Mit tegyünk?

1. Zárjuk el a lakáson belül lévő elzárót, melyet a vízóra előtt találunk meg. Ha nincs elzárónk akkor azt a strangot kell elzárni amelyen a lakásunk található. Ez legtöbbször a pincében van és jó esetben feliratozva, így nem kell keresgélni.

2. Hívjuk fel a gondnokot (ha van ilyen) vagy a közös képviselőt és pontosan mondjuk el a problémát

3. Amennyiben a közös képviselő nem elérhető akkor hívjunk vízvezeték szerelőt, de mindenképp szerencsés a társasház számvizsgáló bizottsági tagjának megmutatni a problémát

4. Amennyiben a társasház fővezetékén (függőleges csővezeték) történt a csőtörés azt a társasháznak kell kifizetnie, de ha a olyan vezeték, mely a lakáshoz tartozik (vízszintes vezeték) akkor azt nekünk kell rendeznünk.

5. Amennyiben van biztosításunk jelentsük be a kárt 48 órán belül a biztosítónak. Ha nincs saját lakásbiztosításunk akkor a társasház biztosítására is tehetünk kárbejelentést, de csak, ha a társasház teljeskörű épületbiztosítással rendelkezik. Ezt a közös képviselő meg tudja mondani.

Célszerű a lakásfelújításkor a csempékből, padlólapokból és színes festékekből eltenni, mert a helyreállítási munkálatoknál szükség lehet rá.


Forrás: tarsashazaknak.hu