1 perc elolvasni
08 Mar
08Mar

A Fővárosi Önkormányzat pályázatot ír ki a lakótelepek zöldfelületeinek közösségi gondozására.A pályázat célja, hogy a helyi lakóközösségekkel együttműködve a lakótelepi zöldfelületek minősége javuljon. Emellett erősíteni szeretnénk a helyi közösségek összetartozását a városi kertészkedés népszerűsítésével. A nyertes pályázók gondozásba vehetnek közterületi zöldfelületeket és azt közösségi kertgondozás keretében egy évig fenntarthatják, ehhez pedig a Fővárosi Önkormányzat ad támogatást. A pályázatra olyan lakótelepi társasházak és lakászövetek jelentkezhetnek, melyek szomszédságában közterületi zöldterület van (kerületi vagy fővárosi tulajdonú terület). 

A pályázat részletei:

  • A pályázatot 2024. április 1 éjfélig lehet benyújtani.  
  • A pályázati támogatás keretösszege: 22 millió Ft
  • A támogatás az érvényes pályázatok között a beérkezett pályázatok által összesen gondozásba vett terület arányába kerül felosztásra. Minimális támogatási összeg 50 000 Ft, maximális 380 000 Ft. A pályázat utófinanszírozott. Önrészre nincs szükség.
  • A díjazottoknak a gondozásba vett zöldfelületeket 2024 november 30-ig kell gondozniuk, ezt követően 30 napon belül kell beszámolójukat benyújtani a költségeiket igazoló számlákkal. A költségek megtérítése a beszámoló jóváhagyását követően történik.
  • Terveink szerint a legszínvonalasabban fenntartott zöldfelületek gondozóit 2025 folyamán külön elismerésben fogjuk részesíteni.

A pályázatra itt lehet jelentkezni: https://budapest.hu/zold-budapest/zold-palyazatok/lakotelepi-zoldfelulet-gondozasi-palyazat


Forrás: pesterzsebet.hu