1 perc elolvasni
07 Oct
07Oct

Az MVM hibás számlái miatt félnek a társasházkezelők, hogy indokolatlanul magas összeget von le a szolgáltató a következő rezsiszámla kiállításánál. 

Ahogyan azt korábban megírtuk, több olvasónktól kaptunk visszajelzést arra vonatkozóan, hogy az MVM hibás adatok alapján számláz a társasházaknak, így több esetben az indokoltnál magasabb összegű – elsősorban – gázszámlát kaptak a társasházak, már ahol az elmúlt két hónapban egyáltalán érkezett számla. Az ügy miatt azonban több társasházkezelő megijedt attól, hogy ahol csoportos beszedési megbízás van beállítva ezen számlák kiegyenlítésére, úgy az akár többszázezres, vagy milliós számlákat a szolgáltató azonnal le is vonhatja a társasház számlájáról, mely majd csak az eset, vagy a panasz tisztázása után kerül majd vissza a társasházakhoz.

Olvasói visszajelzések alapján a társasházkezelők meglehetősen gyorsan és kreatívan reagálnak a problémára: egyszerűen törlik a csoportos beszedési megbízást minden háznál, ezzel megakadályozva azt, hogy egy esetleges rossz adatok alapján kiállított számla és automatikus leemelés lyukat üssön a ház cashflow-ján, vagy költségvetésén.


Forrás: tht.hu