2 perc elolvasni
08 May
08May

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmérea kerületben lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a déli meleg főétkezést (helyben történő elfogyasztással vagy elvitellel) a nyári szünet időtartama alatt, valamint ezen időtartamra eső, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt, valamennyi munkanapon ingyenesen biztosítja.  

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges kérelmeket gyermekenként kell kitölteni és iskolás gyermek esetében Pesterzsébet Önkormányzata Gazdasági Működtető és Ellátó Szervezeténél (GAMESZ 1201 Budapest, Baross u. 73-77.) lehet benyújtani.  

A szünidei gyermekétkeztetés a nyári szünet időtartama alatti munkanapokon az alábbiak szerint vehető igénybe.  

Az iskolás korú gyermekek vonatkozásában    

2024. június 24. és 2024. június 28.  között elvitellel a GAMESZ 1201 Budapest, Baross u. 73-77. szám alatti telephelyén történő átvétellel, vagy az iskolai gyermekfelügyeletet igénybevevő gyermekek esetén az önkormányzati fenntartású iskolákra vonatkozóan, a gyermek(ek) által látogatott intézményben helyben fogyasztással.

2024. július 08. és 2024. augusztus 16.  között a nyári napközis tábor helyszínén a Budapest XX. Kerületi  Gyulai István Általános Iskolában (1202 Budapest, Mártírok útja 205.) történő átvétellel elvitellel vagy a tábort igénybevevő gyermekek esetén helyben fogyasztással.

– 2024. augusztus 19. és 2024. augusztus 30.  között elvitellel a GAMESZ 1201 Budapest, Baross u. 73-77. szám alatti telephelyén történő átvétellel, vagy az iskolai gyermekfelügyeletet igénybevevő gyermekek esetén az önkormányzati fenntartású iskolákra vonatkozóan, a gyermek(ek) által látogatott intézményben helyben fogyasztással. 

Az óvodás korú és bölcsődés korú gyermekek vonatkozásában a gyermek által látogatott intézmény zárva tartásának időtartama alatt az óvoda nyitva tartó tagóvodájában vagy székhelyén, illetve a kijelölt bölcsődében vehető igénybe. 

A hátrányos helyzetre, halmozottan hátrányos helyzetre, illetve a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételére vonatkozó további felvilágosítást a Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya nyújt az igénylők számára.


Forrás: pesterzsebet.hu 

Kép forrása: vg.hu