1 perc elolvasni
23 Dec
23Dec

A BKK elindította a társadalmi egyeztetést, amely 2023. január 8-ig véleményezhető a  www.bkk.hu/m3tarsadalmiegyeztetes oldalon. Ezalatt a központi címre érkező leveleket, e-maileket is beépítik az egyeztetés folyamatába. Fővárosi döntés alapján a 99 – 123 – as autóbuszok útvonalát érintő módosítást most nem szerepeltetik, a vonalak is változatlan formában fognak tovább közlekedni, erre 2023-ban külön egyeztetést indítanak.  

2019 áprilisában – az M3-as metróvonal Kőbánya-Kispest–Nagyvárad tér szakaszának lezárásával – a BKK átalakította a dél-pesti buszhálózatot: új, tehermentesítő-zónázó jellegű autóbuszjáratot indított a Boráros tér és a Szentlőrinci úti lakótelep között, a már meglévő járatokat időben kibővítette.

A BKK tovább javítaná Dél-Pest és térsége utazási lehetőségeit, bővítené a XIX., XX. és XXIII. kerületen belüli és a városi kapcsolatokat. 

A változások bevezetésének tervezett időpontja – az M3-as metróvonal megnyitásához kapcsolódóan – : 2023 márciusa.
Most lehetőség van a tervezett változtatásokat véleményezni. A beérkezett véleményeket, hozzászólásokat figyelembe veszik a javaslat véglegesítésekor. A javaslattal kapcsolatban 2023. január 8-ig várják az észrevételeket:

https://bkk.hu/fejlesztesek/tarsadalmi-egyeztetes/tarsadalmi-egyeztetes-az-m3-as-metro-felujitasa-utani-kozlekedesi-halozatrol-del-pest.8846/ 


Forrás: pesterzsebet.hu