1 perc elolvasni
26 Jul
26Jul

Az ingatlanvásárlás veszélyes üzem, aki elszámolja magát, akár egy életre is nyakába vehet olyan terheket, amiket mindig is szeretett volna elkerülni. Különösen azok vannak kitéve a megpróbáltatásoknak, akik nem befektetési céllal vásárolják meg sokadik lakásukat, ismerve az elkerülendő csapdák többségét, hanem saját maguknak szeretnének egy biztonságos otthont, barátságos szomszédokkal. 

Abban nincs hiba, hogy az eladó minden kérdésre lelkesítő szavakkal dicséri majd az ingatlan, de ettől még kiderülhet, hogy éppen most lenne aktuális a folyton betegeskedő lift komplett felújítása vagy a közös kazán cseréje és a társasháznak egy huncut vasa sincs, sőt még csak most kezdték el törleszteni annak a vezetékcserére felvett hitelnek a részleteit, amivel elérték, hogy a házba ismét használni lehessen a gázt.

A THT Podcast legújabb adásában Szilber Szilvia társasházi szakértő vértezi fel a hallgatókat azokkal az információkkal, melyek segítenek számukra elkerülni az eladók által alkalmazott szándékos csapdákat és azokat is, melyekre ők sem gondoltak, de a vevőnek biztosan hátrányt jelentenek majd az ott lakás során, legyen az új építésű ingatlan vagy megnyerőnek látszó öreg bérház.

Az epizód, a korábbi adásokkal együtt ITT érhető el. 


Forrás: tht.hu