1 perc elolvasni
11 Nov
11Nov

Megkezdődik Budapesten a fasori és parkfák őszi pótlása, ültetése. Több mint 10 ezer facsemete kerül a Merzse-erdőbe, a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdőkbe és helyi védett területekre, valamint mintegy 900 db új fával gazdagodik többek között az Andrássy út, a Rottenbiller utca és a Fiumei út. 

Az elkövetkező másfél-két hónapban jelentős erdősítések veszik kezdetüket, melyek során a Főkert szakemberei erdészeti facsemetéket ültetnek el ősszel és télen, méghozzá rekordszámban. Több mint 10.000 csemete kerül a következő hetekben Budapest különböző erdeibe és helyi védett területeire.

Ezek közül 5500 egyed a részvételi költségvetés első megvalósuló projektjének keretében a Pesterzsébeti és a Rákoscsabai-erdő növényvilágát gazdagítja, 4500 tő pedig a Főkert Természetvédelmi- és Erdőkezelési osztályának kezelésében álló, több mint 40 különböző erdőterületre és helyi védett területre kerül, például a Diós-árokba és a Merzse-erdőbe is.

Mint az ittlakunk.hu is beszámolt róla, a fővárosi önkormányzat a tavalyi részvételi költségvetés keretében a városi erdők fejlesztését célzó projektötlet megvalósításáról döntött. Az egyik nyertes a XX. és XXIII. határán található, a Főváros tulajdonában lévő Pesterzsébeti-erdő! A Pesterzsébeti temető és a Szentlőrinci út között található erdőtömb északi része tartozik a Főváros tulajdonába. Az itteni fás állománynak csupán a Dél-nyugati sarkában található összefüggő, őshonos erdő. A többi részen keskeny sétautakkal behálózott ligeterdő található.Most a projekt keretében facsemeték telepítésével természetes jellegű, pihenési funkciókra is alkalmas erdő kialakítására van lehetőség.  


Forrás: 20.kerulet.ittlakunk.hu