1 perc elolvasni
22 Jan
22Jan

Az OTP Bank elkötelezett az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásában, ezért a következő időszakban az ügyféligényekhez igazítva, átalakítja fióki működését. A bankfiókban az ügyfelek személyre szabott, összetett, komolyabb pénzügyi döntésben kérnek segítséget, az egyszerű, rutin tranzakciókat már igyekeznek internet- és mobilbankon keresztül önállóan, digitálisan megoldani. 

Hogyan érinti a változás a társasházakat?

2024. februárjától ingyenesen más számlájára befizetni az OTP Banknál már csak a hitelintézet ATM hálózatán lehet. Ilyen tranzakció az is, ha a társasházban élők készpénzzel fizetik be a közös költséget a társasház számlájára. A közös költséget továbbra is be lehet fizetni a bankfiókokban, de csak készpénz befizetési díj ellenében, amit a befizető fog megfizetni.

Az OTP Bank készpénzbefizetésre is alkalmas ATM-jei minden OTP bankfióknál megtalálhatók, így az ügyfelek bankfióki várakozás nélkül, biztonságosan intézhetik a készpénzbefizetéseket is. Ráadásul most OTP betéti kártyával a nem saját számlára történő befizetések díjmentesek, így aki esetleg nem rendelkezik még bankkártyával érdemes igényelnie egyet.

Amennyiben valaki nem rendelkezik még bankkártyával, akkor a közös költség befizetésére megoldás lehet számára, hogy készpénzbefizetés helyett inkább átutalja a társasház számlájára ezt az összeget, amely alacsonyabb költséggel jár, mint a pénztári készpénzbefizetés. Internet- vagy mobilbankon keresztül ez is nagyon gyors lehetőség és akár állandó átutalás is beállítható, amellyel minden hónap adott napján automatikusan átutalja a rendszer az összeget a célszámlára, így az ügyfélnek a kezdeti beállításon kívül semmilyen teendője nincs.

Milyen költségekkel számolhat az, aki továbbra is bankfiókban szeretne készpénzt befizetni?

A befizetési díj mértéke a befizetett összeg 0,6%-a, de minimum 1500 Ft, bevezetéskor azonban csökkentett, akciósan* a befizetett összeg 0,5%-a, de minimum 1000 Ft. Ezért, aki korábban ilyen módon fizette a közös költséget, érdemes a fenti megoldásokat fontólóra vennie - akár ATM használat, akár átutalás vagy állandó átutalás - amelyben természetesen fióki munkatársaink állnak rendelkezésre és segítenek a használatban vagy a beállításban. 

Az OTP Bank célja, hogy az ügyfelek megtalálják a számukra legmegfelelőbb tranzakciós megoldást és kényelmesen, gyorsan intézhessék pénzügyeiket. A hitelintézet hisz a digitalizációban és biztatja az ügyfeleket, hogy ha eddig még nem tették, próbálják ki és használják a digitális csatornákat a pénzügyi tranzakciókhoz, mert megkönnyítik a mindennapi pénzügyek intézését.

* Az akció visszavonásig, de legkésőbb a 2024. évi infláció közzétételét követő 2. hónap 1. napjáig érvényes. Részletek a hirdetményben.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. További részletekről kérjük, tájékozódjon az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből.
Az OTP Bank által támogatott tartalom.


Forrás: tht.hu