1 perc elolvasni

A Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány a Duna-parti Közösségi Kert közösségével pályázatot ír ki a Budapest XX. kerületi lakosság részére a közösségi kert szabad parcelláinak kiosztására.

1 perc elolvasni

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának Levegő- és Zajvédelmi Osztálya a levegő védelméről szóló 306/2021. (XII.23.) Kormányrendelet 14.§ (1) bekezdése alapján elkészítette a Budapest és környéke légszennyezettségi agglomerációra vonatkozó, a levegő minőségének javítását célzó intézkedési tervet.

1 perc elolvasni

A pályázat benyújtására jogosultak a Budapest, XX. kerület közigazgatási területén legalább 12 hónapja bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, nappali tagozaton tanuló 14-23 év közötti fiatalok.

1 perc elolvasni

2022-ben a pesterzsébeti nyári napközis tábor 2022. július 04-e és augusztus 19-e (7 hét) között kerül megszervezésre, a Külső – Pesti Tankerület a Gyulai István Általános Iskolát jelölte ki a tábor lebonyolítására.

2 perc elolvasni

A Központi Statisztikai Hivatal Népességmonitor elnevezéssel egy lakossági adatfelvételt hajt végre a XX. kerületben 2022 június 10. és július 10. között, az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozóan.

1 perc elolvasni

A városi társasházban élők is vágynak a zöldre, a kertre, a természetre. Sokan örülnek, ha a társasházhoz, ahol élnek, közös belső kert is tartozik. Vannak, akik veteményest, magas ágyást komposztálót terveznek, vagy már használnak, a tulajdonostársak megkérdezése nélkül. Hogyan kezdhetünk ilyen tevékenységekbe, hogy ne feszültség, hanem örömforrás legyen a lakóközösség számára.

1 perc elolvasni

Pesterzsébet Önkormányzata mindenkit szeretettel vár a Duna-sétány átadó ünnepségére:

1 perc elolvasni

A Cseresznyevirág Alapítvány szervezésében idén folytatódik a komposztáló program a kerületben. A projekt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának, a Soroksári Önkormányzat, valamint a Pesterzsébeti Önkormányzat támogatásával valósul meg.

1 perc elolvasni

Pesterzsébet Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelet 3. § szerint kötelességére, amely szerint:

1 perc elolvasni

Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága döntött a lakosság számára meghirdetett környezetvédelmi pályázatok határidejének meghosszabbításáról.

3 perc elolvasni

Pesterzsébet Önkormányzat Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága „Fogadd örökbe a játszótered, parkod, kutyafuttatód!” címmel közösségépítő pályázatot ír ki a Budapest XX. kerületi lakosság részére. A pályázatra szülői és kutyás közösségek jelentkezhetnek 2022. április 1. (péntek) 12.00 óráig.

3 perc elolvasni

Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága meghirdeti a kerület lakossága részére az “Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” környezetszépítő versenyt. A versenyre családi házak, valamint társasházak lakóközösségei jelentkezhetnek legkésőbb 2022. április 1, (péntek) 12:00 óráig.