Cikkek


1 perc elolvasni

A belügyminiszter 2/2021. (IV.23.) BM határozata szerint teljesült a lépcsőzetes nyitás következő előírt feltétele: 3,5 millió oltás beadásra került. A 175/2021. (IV.15.) Korm. rendeletben előírt védekezési szabályok feloldásának második üteme ezzel 2021. április 24-én hatályba lép. A legfontosabb változások:

1 perc elolvasni

Idén 10. alkalommal pályázhatnak közösségek arra, hogy a környezetükben található szürke falakat egy festékgyártó cég támogatásával és profi tervezők segítségével közösen szebbé varázsolják. A pályázatnak köszönhetően a korábbi években már több budapesti szürke fal lett színesebb, vidámabb.

1 perc elolvasni

Együttműködési megállapodást írt alá a FŐTÁV és az izlandi Arctic Green Energy cégcsoport geotermikus távhőtermelő egységek létesítéséről. A beruházás évi 21.000 tonna széndioxid-kibocsátás-csökkenést eredményezhet a fővárosban.

1 perc elolvasni

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Pesterzsébeten 2021-ben önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

1 perc elolvasni

A Budapest XX. Kerület Tátra tér és környezetének forgalmi rendje, a parkolási és közlekedési problémák megszüntetése érdekében a Önkormányzat egy átfogó közlekedés szabályozási vizsgálatot is tartalmazó környezetalakítási és forgalomtechnikai terv elkészítésére kérte fel az UTIBER Kft-t.

1 perc elolvasni

A több mint 100 éves Csili Könyvtár megújítását tervezi a Csili Művelődési Központ. Annak érdekében, hogy nyitott, többek által is használt közösségi könyvtárat hozzanak létre, szeretnék megismerni a könyvtárlátogatók igényeit és olvasási szokásait.

2 perc elolvasni

A tavasz kezdete minden kerttulajdonosnak munkát, feladatot is jelent, hiszen nem lehet csupán élvezni a melegedő időt és a zöldülő természetet, tenni is kell azért, hogy a közvetlen környezet rendezett, ápolt legyen, a növények pedig egészségesek legyenek! A társasházi kertek, előkertek, utcafrontok sem jelentenek kivételt, a kötelező köröket itt is le kell tudni!

1 perc elolvasni

A home office, vagyis az otthoni munkavégzés jó eszköz lett a járvány terjedésének csillapítására, s valószínűleg sok cég a későbbiekben gyakrabban alkalmazza majd, mint eddig. Az új lehetőség azonban új problémákkal is jár, elsősorban a társasházakban, ahol a szomszédból érkező hanghatások fokozott toleranciát igényelnek.

1 perc elolvasni

A világ teljes energiafogyasztásának egyharmadát Kína és az Amerikai Egyesült Államok adja, Magyarországon viszont mindkét államénál nagyobb a lakosság energiafelhasználási aránya.

1 perc elolvasni

Régi építésű társasházakban, vagy a 60-as, 70-es években épült lakótelepeken legtöbbször már elavultak az elektromos vezetékek. A tulajdonosok viszont többnyire csak akkor hajlandóak foglalkozni a felújítással, ha már az újonnan megvásárolt villamos berendezéseiket sem tudják gond nélkül működtetni.

1 perc elolvasni

Nem befolyásolják a kormányablakok nyitva tartását a március 8-án életbe lépő szigorítások, de azt kérik, hogy az ügyfelek csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekkel keressék fel ezeket, lehetőség szerint válasszák az elektronikus ügyintézési lehetőségeket – közölte a Miniszterelnökség március 6-án az MTI-vel.

1 perc elolvasni

Az elkövetkező napokban, hetekben folytatódik az ELMŰ Hálózati Kft. több transzformátor állomásának ütemezett karbantartása. Erről és az áramszolgáltatás kimaradásáról az érintett lakókat külön is értesíti a szolgáltató.