Cikkek


3 perc elolvasni

„Égig érő fű” címmel udvarzöldítési pályázatot hirdetett társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére a Fővárosi Önkormányzat. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000, vagy akár 2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

3 perc elolvasni

A technikai fejlődés, a környezettudatosság és spórolás a három fő szempont, amely megmozgathatja egy közös képviselő fantáziáját a napelemek felszerelésével kapcsolatban. Komoly elhatározás, papírmunka és tőke is kell egy napelemrendszer telepítéséhez.

1 perc elolvasni

Azon lakástulajdonosoknak, akiknél számottevő közös költség tartozás halmozódott fel, valószínűsíthetően más, közművek esetleg bankok felé nem teljesített adósság is jelentkezik. Ezek rendezéséhez, szociális rászorultság esetén többféle segítség vehető igénybe.

1 perc elolvasni

A koronavírussal kapcsolatos lakossági tájékoztatót készítettek a Semmelweis Egyetem (SE) Pulmonológiai Klinikája és Magatartástudományi Intézete szakemberei. Az anyag számos hasznos információ mellett kiemeli, hogy a COVID-19 okozta egyes tüneteket miként tudjuk otthon kezelni, és milyen panaszok fellépése esetén van szükség azonnali segítségre és a mentő hívására – olvasható az egyetem honlapján.

6 perc elolvasni

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése érdekében az e rendeletben meghatározott feltételekkel a központi költségvetésből vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatás vehető igénybe.

1 perc elolvasni

Több közös képviselő is jelezte, hogy az elmúlt napokban vízóra-leolvasás vagy ellenőrzés ürügyén csalók csengettek be a kerületben lakókhoz, és pénzt próbáltak szerezni tőlük különböző indokokkal.

1 perc elolvasni

A társasházak esetében a legfontosabb tűzvédelmi szabályokat és azok betartásának fontosságát a Tűzvédelmi Házirend tartalmazza. Rövid összefoglaló az általános szabályokról.

1 perc elolvasni

A légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. A szálló por miatt romlik a levegő minősége. A szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése közös érdekünk. A gázfűtés, a távhő és az alternatív fűtési módok használata mellett jellemző fűtési mód a szilárd tüzelőanyagokkal való fűtés.

2 perc elolvasni

A társasházakat elérte a 2. hullám. Lehet nem kell illúzióban ringatni magunkat, és kész hullámverésekre is lehet majd számítani.

1 perc elolvasni

A költséghátralékkal rendelkező személyek nevének lépcsőházi kifüggesztése visszatérő probléma. Az éves elszámolás elfogadásáról a társasházakról szóló törvény szerint a közgyűlés határoz.

2 perc elolvasni

A társasházi lakók többsége vélhetően kutakodott már a polgári törvénykönyvben vagy a társasházi törvényben, hiszen lássuk be: ilyen együttélés során könnyen alakulnak ki konfliktusok. Szinte mindenhol van egy hangos szomszéd vagy épp egy közös költséget nem fizető lakó. Szerencsére a jog biztosítja az eszközöket az ilyen problémák megoldására, azonban ejtsünk szót most három olyan kérdésről, amit gyakran még a leginkább jogtudatos társasházi tulajdonosok sem ismernek pontosan.

2 perc elolvasni

A Fővárosi Vízművek számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy lassítani tudja a koronavírus terjedését, enyhíteni tudja a járványhelyzet súlyosságát. Ehhez az Ön együttműködésére és segítségére is számítanak.