2 perc elolvasni

Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága, meghirdeti a kerület lakossága részére a „Fogadj örökbe egy fát” közösségépítő és környezetszépítő pályázatot.

2 perc elolvasni

Pesterzsébet Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériumával együttműködve az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőoktatásban való részvételt. E cél elérésének érdekében hozták létre a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszert .

1 perc elolvasni

A lakossági fórumon Pesterzsébet Önkormányzata tájékoztatót tart a Pesterzsébetet is érintő fővárosi és az állami közlekedési beruházásokról.

2 perc elolvasni

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény előírja, hogy az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

1 perc elolvasni

Örökzöld témát boncolgattak a Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában, amikor arra próbáltak választ adni, hogy milyen módszereket alkalmaznak a társasházak a vízfogyasztás igazságos elosztása érdekében.

1 perc elolvasni

Mivel a lakossági használt sütőolajat nem szabad kiönteni és szelektív szemétgyűjtő szigeteken sem lehet elhelyezni, az Önkormányzat gyűjtőpontokat állított fel Pesterzsébeten.

3 perc elolvasni

Több mint 1,5 millió ember él panellakásokban. Bár a kívülállóknak a panelek közti különbség elhanyagolható, a tömbházak szinte megkülönböztethetetlenek egymástól. Somorjai Balázs fénykép sorozata megmutatja, hogy milyen sokszínű a panellakások világa.

2 perc elolvasni

Ingatlanunkkal kapcsolatban ellenőrizzünk néhány dolgot, hogy magabiztosan vágjunk neki az év hűvösebb felének.

1 perc elolvasni

A fűtési szezon sajnos évről évre követel még áldozatokat és itt nem a hidegre gondolunk. Nagy gondot okoz a szénmonoxid. Ez egy színtelen szagtalan gáz, mely a levegővel jól keveredik és súlyos rosszullétet és halált okoz.

1 perc elolvasni

Amikor meglátjuk kiplakátolva, hogy kéményseprés lesz a társasházban, rögtön a szükségtelen rossz jut eszünkbe. Átvillan az agyunkon megint szabadságot kell kivenni vagy megbízni valakit aki beengedi a kéményseprőket. Akik feleslegesen jönnek úgy sem csinálnak semmit, esetleg kötözködnek. Sajnos ez a vélemény ma erről a szolgáltatásról.

3 perc elolvasni

Tudta, hogy az erkély és a terasz nem ugyanaz? Mi a különbség a garzon- és a stúdiólakás között? Miért nem mondhatjuk minden tetőtéri lakásra, hogy manzárd? És mi az a penthouse? Összegyűjtöttük a leggyakoribb ingatlanos kifejezéseket, melyekkel mindenki találkozott már, de a pontos jelentésükkel csak kevesen vannak tisztában.

1 perc elolvasni

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, legutóbb egy hallgatói kérdés alapján foglalkozott az olyan helyzetekkel, amikor a hátrányos helyzetbe kerülő tulajdonosok, a közös képviselőtől várják a megoldást, de hiába, mert arra a törvény nem ad lehetőséget.